29.11.2017

Promocija zbirke poezije Pod sjenkom duše Mirjane Damjanove Kasalice

U organizaciji Narodne biblioteke Budve u subotu, 2.decembra biće promovisana zbirka poezije mlade pjesnikinje Milice Damjanove Kasalice “Pod sjenkom duše” u amfiteatru Akademije znanja. O knjizi će govoriti recenzenti ovog izdanja: Milica Aranitović Papović i Marinko Jovanov Pavićević, kao i autorka stihova. Početak promocije je u 18h.

Knjigu pjesama Pod sjenkom duše, mlade pjesnikinje Milice Kasalice objavio je književni klub More iz Tivta u okviru edicije Poetski valovi.


O knjizi, prvjencu petnaestogodišnje Milice nadahnuto su pisali recenzenti. Kantautor, pjesnik i slikar Marinko Jovanov Pavićević ističe da je ovo “toliko doživljeno poetsko štivo, kao da Mirjana sa svojih petnaest godina, iza sebe ima objavljeno nekoliko naslova”. Književnica i aforističarka Milica Aranitović Papović u zbirci primjećuje “doživljaj odživljenog života punog emotivnog naboja na kojem bi joj mogli istinski pozavidjeti i mnogo zreliji pjesnici”.


Milica Damjanova Kasalica je u svojevrsnom autorskom predgovoru istakla da su joj olovka i papir bili prijatelji za razgovor, te da je ponekad “poezija bila bijeg od ružne realnosti, a nekada još ljepša slika doživljena u trenutku”.

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt