10.06.2019

Radionica "Lažne vijesti i etičko novinarstvo" u Omladinskom klubu Budva

U Omladinskom klubu Budva, sjutra, sa početkom u 16h, biće održana radionica "Lažne vijesti i etičko novinarstvo" koju realizuje NVO 35mm u saradnji sa crnogorskom informativnom agencijom MINA i NVO NOMEN.

 

 

 
NVO 35mm sprovodi projekat "Bavimo se etikom i lažnim vijestima" (Dealing with Ethics and Fake News) koji finansira Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori u okviru Programa profesionalizacije medija.

 

O lažnim vijestima i etičkom novinarstvu prisutnima će govoriti predstavnica Sindikata medija Crne Gore i asistentkinja Fakulteta političkih nauka u Podgorici - Bojana Laković Konatar, programska direktorica NVO 35mm - Kristina Ćetković i urednica portala i časopisa ,,Krug mladih - Zorica Radenović. Nakon završene radionice učesnici će dobiti potvrdu o učešću.

 

Cilj projekta je jačanje kvaliteta etičkog izvještavanja u Crnoj Gori uz: jačanje kvaliteta i raznovrsnosti proizvodnje medijskog sadržaja agencije MINA koji objavljuju različiti mediji; poboljšanje pismenosti medija; pružanje praktičnih znanja za medijske profesionalce: novinare, urednike, i studente novinarstva; pružanje osnovne odrednice sa tačnim analizama novinarske prakse.

 

Radionica je otvorena za sve zainteresovane građane Budve.

 

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt