05.12.2017

Razgovor i druženje uz knjigu Tajna jednog mosta, autorke Dušice Labović

U četvrtak, 07. decembra 2017. u 18.00h, u Book Cafe Zen u Budvi, biće predstavljena knjiga autorke Dušice Labović, "Tajna jednog mosta", koja predstavlja vodič kroz putovanja kao sinonimu života, iz ugla psihologa, sociologa, filozofa i književnika iz Budve.

 

Sem autorke Dušice Labović, o knjizi će govoriti: profesor filosofije i književnosti Katarina Sarić, psiholog Nada Božović i profesor sociologije Krsto Vuković.


Dušica Labović će pokloniti knjigu "Tajna jednog mosta" gostima večeri, kao i svim gimnazijalcima srednje škole “Danilo Kiš”, koji za predmet u školi imaju sociologiju, filozofiju i psihologiju.

Knjiga "Tajna jednog mosta" autorke Dušice Labović, okupirala je pažnju kako mladih tako i njihovih roditelja, od samog njenog pojavljivanja iz štampe 2014. godine, mameći čitaoca na otkrivanje odgovora na pitanja o istini stvarnog svijeta, o tajni uspjeha i svrhe našeg postojanja i cilja u njemu.


Kao knjiga etičke i antropološke prirode, "Tajna jednog mosta" naročito je prijemčiva čovjeku koji se nalazi u periodu duhovnog odrastanja, kada se kod njega formira rasuđivanje i ne iluzorno upoznavanje sa istinskom ljubavlju, mržnjom, zlobom, srećom, materijalnim zadovoljstvom, snagom, voljom, vjerom, predodređenom sudbinom, itd. Šta ovakve istine znače za čovjeka? U čemu je njihov istinski smisao?

 

Knjigu "Tajna jednog mosta" objavila je izdvačka kuća ART PRESS (2014), doživjela je već dva izdanja, a iz izdavačke kuće najavljuju i treće izdanje zbog velikog interesovanja u regionu. "Tajna jednog mosta" prevedena je na engleski jezik a objavljena je u najvećoj svjetskoj ediciji Kindle na Amazonu-u.

 

Dušica Labović piše pod autentičnim sloganom Philosophy of heart (Filosofija srca). Do sada je objavila dva romana "Enso" i "Tajna jednog mosta", dvije drame "Lucia della Butua" i "Veličine i boje", a najavljuje i objavljivanje novog romana. "Enso", "Tajna jednog mosta" i drama "Lucia della Butua" prevedeni su i objavljeni na engleskom i ruskom jeziku.

 

Rođena je 1982. godine u Baru, u Crnoj Gori. U rodnoj Budvi je završila gimnaziju, a zvanje diplomiranog profesora filozofije stekla je na Filozofskom fakultetu u Nikšiću 2006. godine. Diplomu Master upravljanja savremenim projektima stekla je 2015. godine na MGIIT "Moskovskom Gosudarstvenom Institutu imena U.A. Senkeviča" u Moskvi, gdje poslednjih desetak godina živi i stvara.

 

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt