02.10.2018

Stripovanje - festival stripa u Nardnoj biblioteci Budve

U organizaciji Narodne biblioteke Budve, pod čijim okriljem se odvija Škola stripa i ilustracije, u četvrtak, 4.oktobra biće realizovan Festival stripa pod nazivom Stripovanje. Radionice stripa vodi Simon Vučković, a od marta 2017.godine školu stripa je prošlo više od 200 polaznika uzrasta od pet do osamnaest godina.

Zvanični gosti i predavači festivala Stripovanje su strip autori Luka Lagator i Mirko Zulić koji će se predstaviti u Narodnoj biblioteci Budve 4.oktobra u 16 sati. Nakon toga, u 16.30h biće realizovana jednosatna radionica stripa, a potom će u 17.30h sa polaznicima radionice razgovarati pomenuti predavači. U 18.15 sati u Narodnoj biblioteci Budve biće otvorena izložba radova polaznika Škole stripa i ilustracije.

 

Prvi dio festivala koji se dešava u Narodnoj biblioteci Budve je namijenjen mladima koji žele da uče kako se crtaju stripovi i prave ilustracije.

 

Drugi dio programa festivala Stripovanje biće realizovan u bioskopu Cadmus cineplex gdje će u 20 sati biti orvorene izložbe dva predavača - Luke Lagatora i Mirka Zulića, nakon čega je, od 20 sati i 15 minuta planirana projekcija filma Bijeli očnjak.

 

Organizator programa i inicijator Škole stripa i crtanja je Narodna biblioteka Budve, a ovaj Festival su pomogli bioskop Cadmux cineplex,  Udruženje strip autora Crne Gore i Turistička organizacija Opštine Budva.

 

Pozvani su svi zainteresovane ljubitelji stripa i umjetnosti da svojim prisustvom uveličaju događaj. 

 

Svi programi su besplatni.

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt