08.11.2017

Tribina u Budvi - NTC sistem učenja, razvoj sposobnosti djeteta i rana stimulacija kod djece

U subotu, 11.novembra 2017.godine, sa početkom u 18h, u Akademiji znanja u Budvi, biće održana otvorena tribina za građanstvo na temu NTC sistem učenja – razvoj ukupnih sposobnosti djeteta i rana stimulacija kod djece. 

O važnosti rane stimulacije djece, greškama roditelja i tome kako podsticati sveukupni razvoj djeteta, govoriće dr Ranko Rajović, autor NTC programa, ljekar specijalista interne medicine i neuroendokrinolog.

-NTC sistem učenja je specijalizovani program za edukaciju roditelja, vaspitača i učitelja, koji usvojeno znanje i vještine mogu da primijene u svakodnevnim aktivnostima u radu sa djecom. Edukacija vaspitača, nastavnika i roditelja vrši se na seminarima, predavanjima i radionicama, kaže Marina Jovanović, koordinator NTC programa za Crnu Goru. 


NTC program se sprovodi u 15 država Evrope, u 6 država je akreditovan (Srbija, Slovenija, Crna Gora, Češka, BiH i Hrvatska), a u 9 država se sprovodi uz saradnju sa obrazovnim institucijama (Makedonija, Italija, Slovačka, Rumunija, Madjarska, Bugarska, Norveška, Švajcarska i Grčka).

Prisustvovanje tribini je besplatno.

 

Ranko Rajović, biografija


Ranko Rajović, autor NTC programa. Ljekar specijalista interne medicine, neuroendokrinolog. Saradnik UNICEF-a za ranu edukaciju, gostujući predavač na fakultetima u nekoliko država. Osnivač Mense Srbije, a inicijator je i jedan od osnivača Mense Slovenije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. 2010. godine imenovan je za predsjednika Komiteta svjetske Mense za darovitu djecu. U 2015. godini dobio je priznanje međunarodne Mense (MERF - Mensa education and research foundation) za intelektualni doprinos društvu.

 

 

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt