15.07.2018

Iz dnevnika jedne maturantkinje

...Kada ponekad uveče pogledate nebo vidjećete zvijezde. Ako bolje poznajete njihov raspored vidjećete sazveđja i različite oblike. Sazvežđa je mnogo, čine ih različite zvijezde po obliku, veličini i važnosti...

 

Za samo tri mjeseca sve će biti drugačije. Bićemo u gradovima u kojima smo upisali fakultete, uzbuđeni zbog nečeg novog, neistraženog i nepoznatog. Volim te početke, zamišljam kako se svi spremaju za isto, kao da smo povezani nekim nevidljivim nitima. Biću u drugom gradu, možda u drugoj državi, osjećaću se drugačije, vjerovatno osmjehivati dok čitam ono što pišem sada.

 

Jelena Kovačević

Čini mi se da uopšte nijesam svjesna proteklih događaja, a ni budućih. Poslednjih nekoliko meseci imam osećaj da vrijeme prolazi brže nego ikada. Znam da će mi biti veoma čudno što u septembru neću krenuti u sledeći razred srednje škole, što neću vidjeti svoje prijatelje, razrednu punu entuzijazma zbog početka nove školske godine. Neću uživati u  primorskim oktobarskim večerima, koje najavljuju dolazak jeseni i izazivaju posebno stanje duše.

 

Mnoštvo je uzburkanih misli u glavi onog ko odlazi. Dok šetam ulicama Budve, razmišljam šta će mi nedostajati i šta želim da promijenim. Ne brinem se, znam da ću uskoro započeti novi, studentski život, da ću upoznati nove prijatelje, učiti ono što volim, otkriti da li sam dobro postupila kada sam prije nekoliko mjeseci odučila da moja sazvežđa posmatram sa nekog drugog mjesta.

 

Jer, kako reče Mika Antić: „ Posle zvezdanih letova, valja imati mesto gde možeš da se spustiš!“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt