22.02.2019

Sestra je najveći dar koji mi je Bog dao!

Kada god bi me neko pitao koliko mi znači sestra, zastala bih na trenutak, i rekla da je to najveći dar koji mi je Bog dao. U mom slučaju on je udvostručen.

 

Sigurna sam, a u to se svakim danom dodatno uvjeravam, da moj život ne bi bio isti bez moje dvije sestre.

 

Piše: Ana Stanić

Smatram da izmedju nas postoji neka posebna veza, da i onda kada smo hiljadama kilometara udaljene osjećamo jedna drugu kao da smo veoma blizu.

 

Tamara, koja je devet godina starija od mene, od mog najranijeg djetinjstva često je putovala i bila odsutna od kuće. Ona voli da naglasi da sam se uvijek posebno radovala njenim dolascima. Tako je i danas...

 

S obzirom da smo veoma rijetko zajedno, svaki trenutak proveden sa njom izuzetno mi je dragocjen. Volim našerazgovore, duge šetnje, volim kada igramo tenis, gledamo filmove, čitamo...

 

Sve je to mnogo lijepo, ali za mene je neuporedivo ljepše kada nešto radim u njenom prisustvu. Tamara je veoma pozitivna osoba i ono što me je oduvijek inspirisalo je način na koji ulaže maksimum da bi dostigla svoje ciljeve. Uvijek kada pomislim da se dovoljno trudim, sjetim se nje i shvatim da mogu mnogo više.

 

Dok me je učila kako da udaram lopticu na teniskom terenu, bila ja jako stroga, ali sam zahvaljujući tome napredovala. Već tada sam znala da gledajući i slušajući nju, mogu mnogo toga postići u životu. Veliko je bogatstvo pored roditelja imati još nekog dovolno odraslog, ko može da ti udijeli savjet, da te podrži i  bude oslonac. Sve je to Tamara meni, i mnogo više od toga.

 

Zato ne volim rastanke, tada shvatim da trebam naći način da popunim prazninu koja se stvori kada ona nije tu. Ali, vremenom sam shvatila da nas je ta daljina samo dodatno zbližila, i tome se veoma radujem.

 

 

Dok je Tamara svoje studentske dane provodila u dalekoj Americi, moja druga sestra Jelena i ja smo odrastale zajedno i ona je postala moj najbolji prijatelj. Naizgled, djeluje kao osoba koja nije pretjerano emotivana, ali onaj ko je bolje upozna shvati koliko je u suštini osjećajna i brižna.

 

Jelena je neko ko svaki moj problem čini rješivim, neko ko mi uliva samopouzdanje i vjeruje u mene. Kada izgubim povjerenje kod drugarica, nikada se previše ne rastužim, znajući da većeg prijatelja nemam od nje. Ona je uvijek tu za mene, i svojim prisustvom čini da se nikada ne osjećam usamljeno.

 

Jelena je veoma mudra, volim kada me kritikuje dok griješim, jer osjećam da to radi iz ljubavi. Uz nju sam učila da pišem prva slova, da čitam, a kasnije mi je i usadila veliku ljubav prema knjigama.

 

Ona posjeduje velike ambicije, uvijek zna šta želi i svaki korak napravi odlučno i hrabro. Sa njom dijelim svaku svoju tajnu, i toliko smo bliske da je dovoljno da se pogledamo i ona već zna kako se osjećam. Svugdje idemo zajedno i neopisiv je osjećaj kada dijelimo utiske sa putovanja ili nekih nama važnih dogadjaja.

 

 

Sestra je neko koga voliš bezuslovno, neko čijem se uspjehu raduješ jednako kao svome i čiju bol isto tako osjećaš. Bez svoje dvije sestre ne bih mogla da zamislim svoje djetinjstvo, niti bih imala brojne divne trenutke i uspomene.

 

Bezbrojni su savjeti naših roditelja, ali onaj koji nam stalno ponavljaju je da ne smije da postoji nešto što bi moglo da nas u životu razdvoji, niti  da umanji ljubav koju imamo jedna prema drugoj.

 

 

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt