04.02.2018

Nela Radenović, prvakinja Crne Gore u boksu

Iako mnogi smatraju da boks nije sport za žene, neke to svojim uspjesima demantuju. Jedna od njih je Nela Radenović, članica „Bokserskog kluba Budva“. Nedavno je proglašena za prvakinju Crne Gore u boksu, u juniorskoj kategoriji. Počela je da trenira prije dvije godine i ubrzo su uslijedili rezultati na brojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Kako si doživjela proglašenje za najbolju juniorku Crne Gore u boksu?


Titula prvakinje i pehar mi mnogo znače. Doživljavam ih kao nagradu za dosadšnji rad. Nadam se da će ih ubuduće biti više. Prošla godina bila je za mene veoma uspješna a u ovoj očekujem pobjede na značajnim međunarodnim mečevima. Nadam se da ću jednog dana svojoj zemlji donijeti medalju sa nekog svjetskog prvenstava.


Da li je naporno trenirati boks?


Boks je jedan od najtežih sportova. Put do uspjeha zahtijeva mnogo odricanja, poput zimskih i ljetnjih raspusta, ali kad postignete uspjeh onda shvatite da se sve to isplatilo. Treniram dva puta dnevno, ujutru i uveče. Ustajem rano u šest, nakon jutarnjeg treninga idem u školu. Popodne opet trening i školske obaveze. Trudim se da zbog boksa ne zanemarim uspjeh u školi. Učenica sam prvog razreda Srednje mješovite škole „Danilo Kiš“.


Kakav je osjećaj ući u ring?


Za mene ulazak u ring predstavlja veliko usbuđenje koje jedino može da se osjeti u ovom sportu.

 

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt