22.04.2018

Odbojkaški klub Mediteran vraća sjaj budvanskoj odbojci - Od juče u Prvoj ligi!

Odbojkašice Mediterana sa svojim navijačima proslavile su juče ulazak u Prvu ligu Crne Gore. One su u Budvi osvojile prvo mjesto na kvalifikacionom turniru za popunu Prve lige.

Budvanke su u finalu porazile Jedinstvo Bemax iz Bijelog Polja sa 3:0 (25:13, 25:18, 25:14).

U meču za treće mjesto, Libero iz Petrovca je savladao Albatros iz Herceg Novog sa 3:1 (27:25, 21:25, 13:25, 15:25).

Mediteran je prethodno u polufinalu bio bolji od Albatrosa 3:2 (11:25, 25:20, 25:19, 22:25, 15:9), dok je Jedinstvo savladalo Libero 3:0 (25:14, 30:28, 25:11).

 

Iako relativno mladi, odbojkaški klub “Mediteran”, polako, ali sigurno vraća Budvi epitet odbojkaškog grada. Mladi odbojkaši i odbojkašice, ovog, tek dvije godine starog kluba, postižu zapazene rezultate na brojnim turnirima i utakmicama. Imena nekih od njih već se nalaze na spisku reprezentativaca Crne Gore. Prema riječima osnivača i trenera: Predraga Ćorluke i Marka Bagarića, šansu da brane boje svog kluba, imaju isključivo oni koji se istaknu jakom voljom, tehničkim sposobnostima i fizičkom spremnošću.

 

 

Nakon što je ukinut odbojkaški klub Budvanska rivijera, postavilo se pitanje šta će biti sa odbojkom u gradu koji je dugo važio za odbojkaški centar Crne Gore. Vrhunski sportisti i treneri, Predrag Ćorluka i Marko Bagarić, uspjeli su u namjeri da osnuju školu odbojke za dječake i djevojčice, u kojoj će moći da ih obuče osnovnim odbojkaškim elementima. Potraga za talentima, sklanjanje djece s ulice, buđenje svijesti o zdravim stilovima života i razvijanje timskog duha, samo su neki od razloga formiranja, sada već poznatog kluba “Mediteran”.
Predrag Ćorluka je selektor kadetske reprezentacije Crne Gore i dugogodišnji trener Budvanske rivijere, a Marko Bagarić, bivši reprezentativac Crne Gore, bivši igrač Budućnosti i Budvanske rivijere.

 

Krug mladih je i ranije pisao o Odbojkaškom klubu Mediteran, pa im ovom prilikom čestitamo ulazak u Prvu ligu i želimo još mnogo osvojenih trofeja.  

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt