07.05.2018

Dječja igrališta i sportski tereni u Budvi - Ovo je ipak Balkan!

Metropola crnogorskog turizma ne broji mnogo dječjih igrališta i sportskih terena. Nagla urbanizacija je uzela je svoj danak, te je većina naselja ostala bez poligona za igru i druženje mladih. Zbog nedostatka igrališta djeca se već godinama igraju na travnjaku ispred Opštine Budva, a u poslednje vrijeme i na platou ispred Akademije znanja, koji nije predviđen za vožnju rolera ili fudbalske utakmice mališana.

Prošetali smo do naselja Dubovica i u popodnevnim satima zatekli mnoštvo djece i mladih na igralistu i poligonu za fudbal i košarku. Ovo je jedno od rijetkih igrališta u našem gradu koje je djelimično obnovljeno i dijelom bezbjedno. I pored brojnih nedostataka veoma je posjećeno jer su sportski tereni i igrališta odavno postala privilegija u Budvi.

 

Posebnu čar igralištu u Dubovici daje mural oslikan na obližnjoj zgradi koji je prije dvije godine realizovala Fondacija Budva. Iako je igralište više puta uništavano, mural odolijeva iskušenjima onih koji stvari vole da „poprave“.

 

S jedne strane divan mural, a sa druge kanal u koji se slivaju otpadne vode iz obližnjeg domaćinstva. Fali tu i jo ponešto. Ali, sta je tu je. Ovo je ipak Balkan!

 

 

 

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt