19.10.2018

Marina Jovanović: Budvi nedostaju zelene površine, stanje je alarmantno!

"Kada su u pitanju zelene površine i igrališta u Budvi stanje je alarmantno. Imamo veliki problem nedostatka zelenih povšina, kaže za Krug mladih Marina Jovanović" , direktorica PPU „Vini Pu“.

Ona ističe da svakodnevno sa djecom iz vrtica provode vrijeme na svježem vazduhu, ali da je nedostatak zelenih površina evidentan.


„Najlepša zelena površina, koju ujedno koristimo je kompleks Slovenske plaže, mada nas i tamo vrlo često domari "opomenu" da decu moramo pomeriti kako ne bi gazili travu. Srećom pa je sklonjen plažni mobilijar tako da od oktobra meseca koristimo plažu kao mesto za igru“, kaže Jovanović.


Što se tiče prostora za rekreaciju, smatra da njega ni nema.


„U naselju gde živim, a to je Rozino, moja deca često koriste teren u Dubovici. Tu provode dosta vremena, ali ni on nije travnati, već betonski deo Budve“.

 

Igralište u Dubovici

 

Naša sagovornica smatra da su zelene površine važne i za drustveni život.


„U gradu iz kojeg dolazim vrlo često ćete čuti; "Da se nadjemo u Dunavskom parku". To je mesto gde možete sesti na obližnju klupicu, porazgovarati sa društvom, možda nekom simpatijom, hraniti labudove sa decom, slušati tiho muziku, smejući se sa društvom i razgovarajući o prolaznicima. Dunavski park je imao značajnu ulogu u mom odrastanju i zaista mi je žao što moja deca ostaju "uskraćena" za ovaj bitan deo društvenog života“, zaključuje Jovanović.

 

Marina Jovanović

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt