25.02.2019

Stav: Mirjana Kasalica, pjesnikinja - Književnost slave modne blogerke i rijaliti učesnice

Otuđivanje je neminovna propast naše današnjice. Razgovor, nekadašnja spona među ljudima, zamijenile su telefonske poruke. Arhaični govor koji je označavao naše prostore, zamijenjen je tuđicama i skraćenicama. Istinske i nametnute vrijednosti su dva suprotna pojma. Ono što je vjekovima predstavljalo uzvišenost, poštovanje, tradiciju danas pripada prošlosti, koja polako prerasta u zaborav.

Potisnute su  uspomene od strane nametnutih ukusa, zvukova, vizija. Umjetnost gubi svoje konture upakovana u trendove i stilove. Muzika postaje više slika nego melodija. Književnost slave modne blogerke i rijaliti učesnice.

 

Otuđenost je  ljude učnila sebičnim. Zaslijepljenost novcem vodi ih ka tome da uništavaju umjetnost, kulturu, tradiciju.

 

Iz ugla srednjoškolke, koja ne dozvoljava bilo kakav vid manipulacije, imam osjećaj da nam je budućnost tamna sa ovakim lutkama idola. Nažalost veliki broj mojih vršnjaka, naročito u Budvi, gradu koji je poznat kao metropola turizma, klubova, zabave, nema izgrađenu svijest o poremećaju vrijednosti, i zato smatram da nas mlade treba usmjeriti na pravi put, a ne prepustiti trendovima savremenog doba.

 

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt