04.12.2019

Sara Grejs Ivanović: Rođena da bude pijanistkinja

Prvi susret sa klavirom Sara Ivanović imala je sa samo pet godina. Od tada, njen život čine note, muzika i brojne nagrade koje osvaja na međunarodnim takmičenjima. Sarini roditelji čine sve da joj omoguće najbolje časove klavira i sredstva za odlazak u daleke zemlje i gradove, iz kojih se u Budvu uvijek vraća sa osvojenim prvim mjestom. Ima devet godina, pohađa Osnovnu školu ,,Stefan Mitrov Ljubiša" i Školu za osnovno muzičko obrazovanje u klasi profesorice Gabriele Aksamit.

 

Pripremila: Lea Rovčanin

Prvi put je pobijedila na takmičenju za pijaniste u Tivtu, u maju 2018. godine, nakon samo dva i po mjeseca pripreme. U oktobru iste godine, pobjedu odnosi i na takmičenju u italijanskom gradiću Kortemilija. Slijedi trijumf u Sarajevu, u maju 2019. Ubrzo, u junu, na takmičenju u Pjanelu Val Tidone, na jednom od prestižnijih takmičenja za mlade pijaniste i pijanistkinje, Sara Grejs osvaja ubjedljivo prvo mjesto.

 

KLAVIR - Počela sam da sviram sa 5 godina, kada sam instalirala igricu na tabletu "PIANO". Dopalo mi se kako zvuci i tako je počelo.

 

USPJEH - Uspjeh zavisi od vježbanja, odricanja, rada. Talenat je ništa bez vježbanja!

 

TAKMIČENJA - Za takmičenja se pripremam tako što svakodnevno vrijedno vježbam. Zna da bude dosta naporno i stresno.

 

OMILJENE KOMPOZICIJE - Najradije izvodim komad od Bürgmullera, a u budućnosti bih voljela da sviram velika djela kompozitora Chopena, Mozzarta, Bacha, Chajkovskog...

 

SNOVI - Trenutno je sve podređeno klaviru. Želim da upišem muzičku akademiju i postanem pijanista.

 

ŠKOLA - Voljela bih da imamo pristojnu muzičku školu u kojoj bismo neometano mogli da vježbamo, a profesori neometano da nas uče, gdje bi rad bio lakši i ljepši za nas đake i za profesore.

 

PODRŠKA - Podrška su mi porodica i profesorica Gabriela Aksamit. Porodica - zato što jedino oni razumiju ovo što radim, a profesorica - zato što bez nje ne bih sve ovo uspjela.

 

 

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt