16.02.2020

„Socijalna inkluzija da bude stvarnost, a ne san. Budite uz nas, mi smo tu da Vas zagrlimo!“

Decembar je mjesec radosti, druženja i darivanja u budvanskom udruženju „Puževa kućica“. Godinu na izmaku ispratili smo onako kako dolikuje hrabrim „Pužićima“, čvrsto odlučivši da izađemo iz svoje kućice i pustimo svijet da uđe u naš dom.

 

Uz puno radosnih osmjeha, druženja i darivanja ispratili smo staru godinu. Bilo je tu i humanih akcija kojim su nas obradovali neki stari i novi prijatelji. Svakodnevno smo dočekivali goste, prijatelje i donatore i zajedno uživali u prazničnoj atmosferi.

 

Od osnivanja Udruženja do danas, brojne naše želje su se ispunile. U Novu godinu smo ušli sa puno nade i optimizma.   

 

Iako želje ne treba izgovarati naglas, jednu ćemo Vam, ipak, reći:

 

„I u ovoj godini želimo da budemo više i češće sa Vama, našim starim i novim prijateljima, da druga djeca i odrasli češće svraćaju u naš dom, da zajedno maštamo i gradimo bolju budućnost. Socijalna inkluzija da bude stvarnost, a ne san. Budite uz nas, mi smo tu da Vas zagrlimo!“

 

 

 

NOVOGODIŠNJA RADIONICA

 

Novogodišnju čaroliju započeli smo radionicom koju smo održali 14. decembra u prostorjama Udruženja. Na radost svih članova ukrašavali smo jelku, crtali, bojali i družili se.   

 

 

 

 

 

 

 

DONACIJA I POZORIŠNA PREDSTAVA

 

Kompanija „Beppler & Jacobson Montenegro“ uručila je i ove godine donaciju i novogodišnje paketiće našem Udruženju. Izvršna direktorica Udruženja Nataša Anastasov zahvalila je kompaniji „Beppler & Jacobson Montenegro“ i Hotelu „Avala resort & villas” za dugogodišnju podršku.

Kompanija je kao donaciju obezbijedila i održavanje dječje predstave „Novogodišnja čarolija“ u izvođenju crnogorskih pozorišnih glumaca Slavka Kalezića, Branke Stanić, Maje Stojanović i Jovana Dabovića. Djeca su bila oduševljena predstavom. Za njih je bilo ovo neuobičajeno i lijepo iskustvo.

 

 

 

 

 

 

 

HUMANITARNA AKCIJA „KUVARI VELIKOG SRCA ZA PUŽEVU KUĆICU“

 

Humanitarna akcija „Kuvari velikog srca za Puževu kućicu" u organizaciji „Falkensteiner Hotel Montenegro", „Hotel Splendid Conference & Spa" i Poslovni centar „Vukšić" održana je u prizemlju TQ „Plaza" - Budva. Kuvari velikog srca su pravili palačinke i druge slasne poslastice za sve sugrađane i goste, a sav prihod od ove akcije namijenjen je djeci i mladima sa smetnjama u razvoju u „Puževoj kućici".

 

Hvala kuvarima velikog srca, koji su u humanitarnoj akciji pravili najbolje palačinke i najukusnije vafle kojima niko nije mogao da odoli, kao i Poslovnom centru „Vukšić", koji je za potrebe ove akcije donirao raznovrsne kolače. Brojni posjetioci TQ „Plaze" sladili su se i donirali novac za „Puževu kućicu". U slatkoj akciji prikupljeno je 740,00 eura. 

 

 

 

 

SA NAMA SU BILI I VOLONTERI CRVENOG KRSTA BUDVA

 

Volonterke Crvenog krsta Budva posjetile su naše Udruženje i donijele poklone za djecu. Hvala od srca na pažnji i druženju.

 

 

 

DRUŽENJE SA ROTARIJANCIMA 

 

U dane darivanja i radosti posjetili su nas i članovi Rotari kluba Budva. Oni su nam poklonli novogodišnje paketiće. Zahvaljujemo od srca.

 

 

 

POSJETILI SU NAS I IZ OPŠTINE BUDVA

 

Održana je i novogodišnja žurka i dodjela paketića u Puževoj kućici. Đed Mraz nas je posjetio i darovao djeci ljubav i pažnju. Nogodišnje paketiće je tradicionalno obezbijedila Opština Budva. Zahvaljujemo se od srca i „Dukley Gardens" na poklonima i svim našim prijateljima koji su sa nama podijelili ove radosne trenutke.

 

 

 

 

 

Članak je objavljen u okviru projekta „Socijalna inkluzija djece i mladih sa smetnjama u razvoju“ koji sprovodi NVO Udruženje roditelja djece i mladih sa smetnjama u razvoju „Puževa kućica“ Budva u saradnji sa NVO „Sedma sila mladih“ uz finansijsku podršku Ministarstva rada i socijalnog staranja Crne Gore.

Sadržaj članka predstavlja isključivu odgovornost autora i ne odražava stav donatora.

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt